U bent hier: Home › Evenementen › KNLTB Competitie › Competitie - deelnemen?

Competitie - deelnemen?

KNLTB Competitie - mogelijkheden voor senioren

Landelijk

Gemengde Competitie

De laagste klasse is de zevende klasse. Per wedstrijddag worden acht partijen gespeeld, te weten: twee damesenkel- en twee herenenkelspelen, een dames- en een herendubbelspel en twee gemengd dubbelspelen. In de laagste klasse van de gemengde competitie mag op iedere competitiedag per ploeg slechts één junior-speler worden opgesteld.

Herencompetitie

De laagste klasse is de zevende klasse. Per wedstrijd worden zes partijen gespeeld, te weten: vier enkelspelen en twee dubbelspelen. In de laagste klasse van de herencompetitie mag op iedere competitiedag per ploeg slechts één speler worden opgesteld die junior is. Voor een tweede junior kan een dispensatieverzoek worden ingediend. In de Eredivisie wordt gespeeld om het landskampioenschap.

Damescompetitie

De laagste klasse is de vierde klasse. Per wedstrijddag worden zes partijen gespeeld, te weten: vier enkelspelen en twee dubbelspelen. In de Eredivisie wordt gespeeld om het landskampioenschap. In deze competitiesoort geldt geen leeftijdsbeperking, zodat ook junioren in de damesploegen mogen worden opgesteld.

Gemengd 35+ competitie

De laagste klasse is de derde klasse. Deelname is alleen mogelijk voor die spelers en speelsters die geboren zijn vóór 1 januari 1977. Geen dispensatie mogelijk. Per wedstrijddag worden vijf partijen gespeeld, te weten: een dames- en een herenenkelspel, een dames- en een herendubbelspel en een gemengd dubbelspel. In de Hoofdklasse wordt gespeeld om het landskampioenschap.

Heren 35+ competitie

De laagste klasse is de vierde klasse. Deelname is alleen mogelijk voor die spelers die geboren zijn voor 1 januari 1977. Geen dispensatie mogelijk. Het aantal te spelen partijen per wedstrijddag is zes, te weten: vier enkelspelen en twee dubbelspelen. In de Hoofdklasse wordt gespeeld om het landskampioenschap.

Regionaal

Gemengd dubbel 25+ vrijdagavond:

nieuwe klasse-indeling en -benamingen

In 2011 zullen de klassebenamingen zoals deze tot afgelopen jaar gebruikelijk waren (6/7, 7/8 en 8/9) komen te vervallen en zal er ingeschreven worden op gemiddelde teamsterkte. Vervolgens kunnen er 3 of 4 klasses gevormd worden waardoor er nog meer op sterkte kan worden gespeeld. Zo is niet meer de sterkste speler uit het team bepalend voor de klasse waarin gespeeld moet worden maar het geheel van spelers.

Gemengddubbel 25+ zaterdagavond: 3e set tie-break

Evenals op de vrijdagavond wordt er op zaterdagavond gespeeld om 2 gewonnen sets waarbij de 3e set gespeeld wordt in de vorm van een tie-break. Elke gewonnen partij levert 1 punt op, gelijkspelen is dus niet meer mogelijk.

Senioren op zaterdag: variabele aanvangstijden

Inmiddels spelen we nu zo’n 3 jaar met variabele tijden (heren al langer) en nog steeds. Voor alle seniorenteams geldt een variabele aanvangstijd tussen 10.00 en 13.30 uur. Hierdoor heeft de VCL meer mogelijkheden om een goede baanindeling/planning te maken Dat zal uiteindelijk ook in het voordeel van de teams zal uitpakken.

Senioren 18+ op zaterdag: overgangsklasse

Voor de 18+ competitiesoorten op zaterdag is er een klasse tussen de eredivisie en de hoofdklasse gecreëerd, de overgangsklasse. Degradanten uit de eredivisie en de hoogste geëindigde teams uit de hoofdklasse 2010 vormen deze nieuwe klasse. In elke overgangsklasse zijn 1 of 2 vrije plaatsen ontstaan die opgevuld kunnen worden door promotie bij keuze (aanvraag via VCL) of bij toewijzing.

Vrijdag 50+ competitie in Gelderland.

De vrijdag 50+ (voorheen 55+) competitie in Gelderland wordt al enige jaren niet meer aangeboden. Hopelijk vinden deze teams een plaats in de zaterdag 50+ competitie.

Verzoeken voor dispensatie indienen bij de Landelijke Werkgroep Competitie, Postbus 1617, 3800 BP Amersfoort.

Voor competitieopgave benader: Ria en Johan Reessink. Email: JBReessink1955@kpnmail.nl

De kosten bedragen € 15,00 (seizoen 2011/2012) per persoon per competitieonderdeel

Zoek in site:
Maak kennis met tennis
Maak Kennis met Tennis & Clubtraining
Lesreglement jeugd
Jeugd competitie - deelnemen?
Jeugd tennisles
Senior tennisles