U bent hier: Home › Jeugd › Jeugd competitie › Jeugd competitie - deelnemen?

Jeugd competitie - deelnemen?

Mogelijkheden jeugd competitie:

Er zijn twee vormen van wedstrijden: recreatief en wedstrijdtennis.

Recreatief tennis:

Rood en oranje competitie en competitie (jeugd t/m 11 jaar)

Rood en oranjecompetitie wordt georganiseerd voor de allerjongste jeugdleden van diverse verenigingen uit de regio. Ze spelen met aangepaste ballen en spelregels op een kleiner speelveld dan normaal. De mini's t/m 8 jaar en de driekwarters t/m 11 jaar spelen op half of driekwart veld om het tennis leuk en behapbaar te houden. Diverse speeldagen op de vrijdagmiddagen, na schooltijd, in april, mei en juni. Van de overige vrije banen kan gebruik worden gemaakt.

Wedstrijdtennis

In de jeugdcompetitie wordt op groot veld gespeeld met aangepaste of normale ballen en volgens de reguliere spelregels. Ook tellen de resultaten mee voor de bepaling van de speelsterkte. Er zijn jeugdcompetities op landelijk, regionaal en districtsniveau. De landelijke jeugdcompetitie is ingedeeld op speelsterkte. De regionale en districtscompetities worden ingedeeld naar leeftijd.

Wanneer mag ik competitie spelen?

Er is geen minimumleeftijd voor het spelen van competitie. Wel zit er een maximumleeftijd aan de verschillende soorten competitie. Je mag altijd meedoen aan een ouder leeftijdscategorie, maar nooit aan een jongere. Vanaf het jaar dat je 18 wordt, mag je niet meer meedoen aan de jeugdcompetitie.

TV Neede wil alle lessende kinderen de gelegenheid bieden deel te nemen aan een competitie. Kinderen die geen les hebben mogen zich altijd aanmelden voor een competitie. Bekeken wordt of er een geschikt team is of dat er een team gevormd kan woren. De tennistrainer en de jeugdcompetitieleider bepalen de indeling. Natuurlijk worden de ouders en kinderen na de indeling ingelicht en kan na overleg worden aangepast.

Welke competities zijn er?

Woensdagmiddagcompetitie

Op 6 woensdagmiddagen in april, mei en soms begin juni worden deze wedstrijden op regionaal en districtsniveau gespeeld. Er zijn twee leeftijdsgroepen: t/m 10 jaar en t/m 12 jaar. Jeugdcompetities t/m 10 jaar worden gespeeld op een groot veld, met aangepaste ballen. T/m 12 op een groot veld met reguliere ballen. Voor beide leeftijdsgroepen is een aangepaste telling van kracht.

Per leeftijdsgroep zijn er drie mogelijkheden:

-Jongensteam: 4 enkelspelen en 2 dubbelspelen

-Meisjesteam: 4 enkelspelen en 2 dubbelspelen

-Gemengd team: 2 enkelspelen, 2 dubbelspelen en 2 gemengd dubbelspelen (mixed-dubbel)

Zaterdag- of zondagcompetitie junioren 2013

Gemengde competitie (junioren). In Neede zijn nog geen deelnemende teams. De laagste klasse is de derde klasse. Deelname is alleen mogelijk voor kinderen die geboren zijn op of na 1 januari 1996 (schuift jaarlijks een jaar door!!). Per wedstrijddag worden acht partijen gespeeld, te weten: twee meisjes -en jongensenkelspelen, een meisje -en jongensdubbel en twee gemengd dubbelspelen. In de Hoofdklasse wordt gespeeld om het landskampioenschap.

Jongenscompetitie (junioren). In Neede nog geen deelnemende teams. Deelname alleen mogelijk voor jongens geboren na of op 1 januari 1996. Voor deelname aan jongenscompetitie wordt GEEN dispensatie verleend aan senioren. Per wedstrijddag worden zes partijen gespeeld, te weten: vier enkelspelen en twee dubbelspelen. In de Hoofdklasse wordt gespeeld om het landskampioenschap.

Meisjescompetitie (junioren). In Neede doet 1 team mee. De laagste klasse is de de tweede klasse. Deelname is alleen mogelijk voor speelsters geboren na of op 1 januari 1996. Voor deelname aan jeugdcompetitie wordt GEEN dispensatie verleend voor senioren. Per wedstrijddag worden zes partijen gespeeld, te weten: vier enkelspelen en twee dubbelspelen. In de Hoofdklasse wordt gespeeld om het landskampioenschap.

Junioren op zaterdag. In Neede nog geen deelnemende teams. Opgericht in 2010 en goed bevallen. De thuisspelende vereniging bepaalt de aanvangstijden tussen 08.30 en 09.00 uur. Zaterdagjeugd wordt waar mogelijk ingedeeld naar speelsterkte.

Deelname aan de seniorencompetitie staat nu ook open voor eenieder die in het jaar 2013 17 jaar wordt.

Voor opgave competitie worden de lessende kinderen benaderd door hun trainer en jeugdcompetitieleider Thea Wijnands. Kinderen/jeugd die geen les hebben, maar wel competitie willen spelen kunnen contact opnemen met Thea Wijnands. Tel: 06-14029439 of

Zoek in site:
Maak kennis met tennis
Maak Kennis met Tennis & Clubtraining
Lesreglement jeugd
Jeugd competitie - deelnemen?
Jeugd tennisles
Senior tennisles